Janssen schrok van Ajax - FC Twente: 'Ik vond ze echt bedroevend spelen'

Janssen schrok van Ajax - FC Twente: 'Ik vond ze echt bedroevend spelen'

15 april - 12:45
40

Theo Janssen had niet verwacht dat Ajax van FC Twente zou winnen. Dat vertelt de oud-prof aan tafel van Studio Voetbal, waar men lovend is over het seizoen van de Tukkers. 

"Nee, dat had ik absoluut niet verwacht", zegt Janssen over de winst van Ajax op Twente. "Ik vond Twente heel erg tegenvallen. De eerste helft was nog oké, maar de tweede helft... Ik vond ze echt bedroevend spelen. Er zat weinig geloof in, weinig durf. In de laatste tien minuten zag je dat ze moesten en werd het weer wat beter."

Van Hooijdonk geeft aan wel fan te zijn Robin Pröpper en Mees Hilgers. "Dat zijn wel jongens die weten wat je moet doen in topwedstrijden. Ik vind ze het hele seizoen al goed. Hilgers is nog ietsje jonger, daar zit ontzettend veel potentie in. Pröpper, Hilgers en de keeper (Lars Unnerstall, red.) zijn wel jongens die ervoor zorgen dat Twente staat waar ze nu staan."

Van Hooijdonk analyseert de kwaliteiten van FC Twente, de huidige nummer drie van de Eredivisie. "Ik denk dat ze veel jongens hebben met voetballend vermogen. Ze hebben ook een hele goede bank. Ze kunnen bijvoorbeeld een Ünüvar brengen wat voor verdedigers, die nooit gewisseld worden, heel vervelend is. Die kan je dol draaien", aldus Van Hooijdonk. "En de creativiteit op het middenveld met Michel Vlap en Sem Steijn, plus de doelpunten van Ricky van Wolfswinkel."