Eerste elftal

Theo Janssen oordeelt keihard: "Vond FC Twente bedroevend"

Theo Janssen oordeelt keihard: "Vond FC Twente bedroevend"

Theo Janssen was onder de indruk van de pass van Daan Rots waaruit Ricky van Wolfswinkel alweer zijn veertiende competitiegoal van het seizoen scoorde. Verder zag de gepensioneerde middenvelder, die in 2010 kampioen werd met FC Twente weinig positiefs bij zijn oud-werkgever uit Enschede. Het was met name de tweede helft waarin hij teleurgesteld was waarin FC Twente zich liet verrassen door een tactische omzetting bij Ajax.

"Ik vond FC Twente heel erg tegenvallen vandaag. De eerste helft was nog oké, maar de tweede helft vond ik ze echt bedroevend spelen. Ze hadden er weinig geloof in en er was enige durf. De laatste tien minuten moesten ze en werden ze weer wat beter." Waar het precies mis ging bij FC Twente? "De tweede helft was het wat losser en klopte het team niet helemaal. Ze hadden zich heel er ingesteld op de spelwijze van Ajax waarin een switch werd gemaakt. Daar hadden ze echt moeite mee en tijd voor nodig om dat te herstellen. Ik vond FC Twente teveel uit elkaar vallen."

"Ik vind FC Twente een hele goede ploeg als ze vooruit kunnen drukken en georganiseerd druk willen zetten op de tegenstander. Maar zodra ze ook maar even te laat zijn en komen in het lopen, zeker met Steijn en dat soort jongens op het middenveld... Tsjah... Ik denk dat de trainer (Oosting, red.) daar ook wel rekening mee heeft gehouden. In het interview gaf hij ook aan dat hij vond dat het te lang duurde dat ze het oppakten."

Afellay denkt wel te weten waar het mogelijke probleem lag bij de Tukkers. "Wat wel een groot verschil maakt, is dat je normaal Sadílek hebt op het middenveld. Hij is met name in de manier van spelen en ook in het verdedigende superbelangrijk. Daarin misten ze hem zeer zeker." Arno Vermeulen wijst naar het feit dat FC Twente juist wordt geroemd om de brede bank. Eiting verving Sadílek, maar kon ook geen potten breken. "Dat is wel een ander type dan Sadílek", vindt Janssen. "Ik snap wel dat als je met Kjolo en Eiting speelt, dat zijn een beetje twee dezelfde types. Aan de bal goed en tussen de linies kunnen ze een steekbal geven. En Sadílek is degene die juist de andere dingen doet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties