Eerste elftal

Van Hooijdonk en Janssen genieten van perfectie bij Daan Rots

Van Hooijdonk en Janssen genieten van perfectie bij Daan Rots

FC Twente heeft zondag drie punten verloren in de strijd om de derde plek. De ploeg van Joseph Oosting liet zich in de tweede helft verrassen door een simpele tactische omschakeling bij de Amsterdammers. FC Twente kwam in de Johan Cruijff ArenA nog wel op een 0-1 voorsprong, maar vertrok met een 2-1 nederlaag. Bij de 0-1 was het Van Wolfswinkel die de bal knap in de verre hoek kopte, maar bij Studio Voetbal gingen de complimenten naar de aangever, Daan Rots.

"Hij gooit de bal achter de laatste lijn van de tegenstander, tussen de keeper en de laatste lijn in. Dat is zo ontzettend moeilijk om te verdedigen. Het is ook geen fout van die verdediger van Ajax. Door zulke perfect aangesneden voorzetten kan je geklopt worden", aldus de doorgaand kritische Van Hooijdink aan tafel bij Studio Voetbal.

Afellay vindt het mooi om te zien dat Rots als linkspoot op rechts staat en niet op links. "Voorzetten met het linkerbeen van de rechterkant zijn levensgevaarlijk." Theo Janssen is het daarmee eens. "Het probleem is dat jongens dan vaak voor hun eigen schot gaan. Dat is het probleem een beetje met de buitenspelers van nu. Je ziet dat ze heel vaak naar binnen gaan en niet gaan voor de voorzet, maar om zelf de trekker over te halen. Er worden zelden voorzetten als deze gegeven. Dit was een geweldige bal", besluit de man die in 2010 kampioen werd met FC Twente en zelf een geweldige voorzet en vrije trap in de benen had.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties