Van 't Schip gokt met Brobbey: Dat was eigenlijk niet de bedoeling

Van 't Schip gokt met Brobbey: "Dat was eigenlijk niet de bedoeling"

15 april - 07:55 Laatste update: 10:06
18

John van 't Schip heeft zondag bij de 2-1 zege van Ajax op FC Twente risico genomen met Brian Brobbey. De spits mocht aanvankelijk niet langer dan een helft meedoen van de medische staf.

Van 't Schip sloeg het advies in de wind, liet Brobbey zeventig minuten staan en werd beloond met de gelijkmaker van zijn topscorer. "We hebben hem zeventig minuten laten staan en dat was eigenlijk niet de bedoeling. Maar soms neem je een risico, deze wedstrijd was ontzettend belangrijk", verklaart de Ajax-trainer bij ESPN. Brobbey heeft nog wel last van zijn kniepees.

In de tweede helft kwam Brobbey meer tot zijn recht, nadat Van 't Schip in de rust voor een omzetting van 5-3-2 naar 4-3-3 koos. "In de eerste helft had Brian last van het spel van Twente en ons eigen spel", aldus de coach, die blij en opgelucht is na de zege op Twente. "Dit is wel een teken." Woensdag 24 april speelt Ajax de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen Excelsior.